Hieronder een kort overzicht van de diverse manieren om je kindje comfortabel en ergonomisch te dragen:

Rekbare doek

Een rekbare of tricot doek is elastisch en heerlijk zacht. Hij wordt vaak gebruikt om pasgeboren kindjes in te dragen. De verschillende merken hebben een variatie in elasticiteit, breedte en lengte van de doek. Je kunt de doek voorknopen en daarna je kindje er in doen. Met een rekbare draagdoek draag je je kindje op je buik.


Geweven doek

p1080781De geweven draagdoek is meestal gemaakt van 100% (biologische) katoen in een speciale weving. Hierdoor is hij zeer duurzaam en slijtvast. De geweven draagdoek is te krijgen in vele kleuren, merken en verschillende lengtes. Een geweven draagdoek geeft een ideale gewichtsverdeling over je schouders, rug en heupen. Je kunt je kindje vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd comfortabel dragen op veel verschillende manieren.


Mei tai

p1080771

De mei tai bestaat uit een rechthoekig rugpand met twee heupbanden en twee schouderbanden. Je kunt je kindje er comfortabel in dragen op je buik of rug. Een mei tai heeft als voordeel dat hij snel en eenvoudig in gebruik is. Je hoeft niet ingewikkeld te knopen, geen gespen te stellen en je kunt hem compact opvouwen dus makkelijk meenemen in je tas. Er zijn veel verschillende varianten van een mei tai te koop.


Ringsling

p1080765

Een ringsling is een asymmetrische drager die over één schouder gedragen wordt. Je hoeft hem niet te knopen, maar je haalt de stof door de ringen heen om die vervolgens aan te trekken. Met een ringsling draag je op je heup of op je buik. Het grote voordeel van de ringsling is dat je je kindje er snel in en uit kunt doen.

 


Voorgevormde ergonomische dragers (SSC’s)

Een ergonomische voorgevormde drager wordt ook wel draagzak of Soft Structured Carrier (SSC) genoemd. Ze zijn eenvoudig in gebruik. De meeste werken met gespen of met klittenband, zodat je ze makkelijk kunt verstellen. Er is een grote variatie in modellen, materialen, verstelbaarheid en comfort. Hierdoor dragen ze allemaal net wat anders en is de keuze dus heel persoonlijk.