Kies uit acht verschillende draagconsulten welke het best bij jou past.

Tijdens een consult kom ik langs bij jou thuis; in een omgeving die fijn en vertrouwd is voor jezelf en je kindje. Eerst oefenen we met een speciale draagpop, die door de lengte en het gewicht als een echte baby aanvoelt. Ik demonstreer stap voor stap, we herhalen de stappen samen en vervolgens ga jij zelf aan de slag. Je oefent net zo vaak met de draagpop tot je je zeker genoeg voelt om als afsluiting je eigen kindje te dragen.

Ik geef draagconsulten in Kampen en omgeving. Je kunt een keuze maken uit onderstaande mogelijkheden:

Oriënterend consult
60 min. €35

Wil je gaan dragen maar weet je nog niet waarmee? Twijfel je wat jou het beste past? Of raak je helemaal overladen door alle keuzes die je tegenkomt aan doeken en dragers? Boek dan een oriënterend consult. Tijdens dit consult geef ik je informatie over dragen in het algemeen en neem ik verschillende draagdoeken en voorgevormde (ergonomische) dragers mee. Ik demonstreer met een draagpop hoe je ze gebruikt. Daarna krijg je de mogelijkheid om zelf een aantal ervan met een draagpop uit te proberen. Let op: je draagt dus niet met je eigen kindje. Wil je aansluitend meteen leren hoe je de draagdoek of drager van jouw keuze goed gebruikt met je eigen kindje? Dan blijf ik wat langer om je hier meteen mee te helpen (meerprijs €15).


Bollebuikconsult
1e consult 90 min. €45 + 2e consult 30 min €15

Ben je zwanger en wil je je alvast oriënteren op het gaan dragen van je kindje en dit vast oefenen? Boek dan een bollebuik consult. Dit is een combinatie van 2 consulten, waarbij ik je eerst informatie geef over dragen in het algemeen en de verschillende keuzes die er zoal zijn (zie: oriënterend consult). Daarna kies je wat je voorkeur heeft en oefenen we hier mee met de draagpop. Na je bevalling kom ik nog een keer langs om het dragen met de doek of voorgevormde (ergonomische) drager opnieuw samen te doen, maar dan met je eigen kindje.


Kraam(cadeau)consult
90 min. €45

Word je nu je kindje er net is bewust van het gemak, belang of de noodzaak om te gaan dragen (bijv. door (overmatig) huilen, reflux, slecht slapen)? Of ken je iemand die net bevallen is en die je een draagconsult cadeau zou willen doen? Boek dan een kraam(cadeau) consult. Tijdens dit consult geef ik informatie over dragen in het algemeen en leer ik buikdragen met een rekbare of geweven doek of met een geschikte ergonomische voorgevormde drager.


Buikdraagconsult
60 min – 90 min €40

Wil je je kindje op je buik gaan dragen met een doek, maar ben je er nog onbekend mee of onervaren in? Boek dan een buikdraag consult. Tijdens dit consult leer ik je buikdragen met een rekbare of geweven doek.


Rugdraagconsult
90 min – 120 min €50

Draag je je kindje al op je buik maar wil je ook graag op je rug gaan dagen, of heeft rugdragen (door omstandigheden) je eerste voorkeur? Boek dan een rugdraag consult. Tijdens dit consult leer ik je veilig rugdragen met een geweven doek.


Heupdraagconsult
60 min – 90 min €40

Wil je je kindje op je heup gaan dragen om het makkelijker rond te kunnen laten kijken of omdat je dragen op de rug nog net een stap te ver vindt? Boek dan een heupdraag consult. Tijdens dit consult leer ik je hoe je je kindje op je heup kunt dragen met een ringsling of een geweven doek.


Meekijkconsult
30 min – 45 min. €20

Knoop je al met een draagdoek of gebruik je al een voorgevormde drager, maar loop je tegen dingen aan? Boek aan een meekijk consult. Tijdens dit consult kijk ik met je mee en geef ik tips, advies of feedback. Let op: ik leer je dus geen specifieke knoop aan.


Overdraagconsult
60 min €30

Wil je dat je partner, (gast)ouder(s), oppas of iemand anders je kindje ook (goed) leert dragen? Boek dan een overdraag consult. Tijdens dit consult leer ik de betreffende persoon een ergonomische drager juist te gebruiken. Dit kan een eigen zijn of ik kan een aantal geschikte dragers meenemen. Jij en je kindje zijn bij dit consult aanwezig, maar je gaat niet zelf dragen.


Je kunt bovenstaande consulten ook boeken voor twee personen. Voor deze duo-consulten geldt een meerprijs van €15.aanvragen-draagconsult-3

Heb je andere specifieke wensen of vragen voor een consult? Informeer gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden.

⇒ Consulten binnen een straal van 10 km bereken ik geen reiskosten. Daarbuiten geldt een tarief van 0,19 euro per km. Eventuele parkeerkosten worden doorberekend.

⇒ Je krijgt na afloop van het consult een factuur. Deze mag je contant afrekenen of betalen via een bankoverschrijving.

⇒ Woon ik te ver uit de buurt? Kijk dan eens op de website van de Vereniging van Draagdoekconsulenten voor een consulent dichterbij.