fotomij2

Mijn naam is Vanessa, moeder van een zoon (januari 2013) en dochter (maart 2015). In juni 2017 ben ik samen met mijn gezin vanuit Groningen verhuisd naar IJsselmuiden.

Mijn zoon ben ik vooral uit noodzaak gaan dragen (‘huilbaby’), maar daardoor heb ik ook het gemak en plezier ervaren én ben ik me gaan inlezen in het belang ervan. Ik droeg met een rekbare of geweven doek.  Het dragen had ik mezelf eigen gemaakt door het bestuderen van de handleidingen en het kijken van instructiefilmpjes op internet. Door toch een keer een consulent te hebben laten meekijken leerde ik mijn doek effectiever aanspannen, waardoor ik er meer handigheid in kreeg en het voor mezelf én mijn zoontje nog comfortabeler zat.

Mijn dochtertje ben ik meteen vanaf de geboorte gaan dragen. Hierdoor werd ik me nog bewuster van het positieve effect en de vele voordelen ervan. Ik kreeg bij haar al snel de wens om ook op mijn rug te kunnen dragen, zodat ik mijn handen vrij had voor mijn peuterzoon of voor het huishouden. Ik keek menig instructiefilmpje online, maar de manieren waren zo divers en ik vond het te spannend. Om mijn kleine meisje toch veilig en vertrouwd op mijn rug te leren krijgen, boekte ik een rugdraagconsult. Daar heb ik heel veel aan gehad!

Sinds 2016 ben ik zelf gecertificeerd draagconsulent. Ik hoop de vele voordelen van het dragen van baby’s en peuters te kunnen over-dragen aan iedereen die er niet zo bekend mee is, hulp te kunnen over-dragen aan iedereen die veilig en verantwoord wil gaan dragen en tips te kunnen over-dragen aan degenen die ergens tegenaan lopen.

Naast het Nederlands en Engels beheers ik ook de Nederlandse Gebarentaal. Dus ben je Doof en wil je een consult in N.G.T. dan kan dat ook!

de-gebaren-van-de-hand-43863645